Opvallend gedrag, trauma gerelateerd, kind en jongere

Je maakt je zorgen om gedrag van je kind of jongere. je kind houdt verdriet, boosheid, angst vast en uit zich in opvallend gedrag of heeft psychosomatische klachten (hoofdpijn, buikpijn). Wellicht is het trauma gerelateerd. Via de opstellingenmethode van Ruppert; 'Opstellen van het verlangen', kunnen we de onderliggende onverwerkte gevoelens verzachten en oplossen. 

Opvallend gedrag beschouw ik als: driftbuien, woede en uit contact zijn, concentratieproblemen op school, onrustig gedrag, angst, teruggetrokken gedrag, dat het liegt veel controle gedrag heeft.

Je hebt vast al veel geprobeerd, maar het is nog niet genoeg opgelost. De oorsprong van het probleem kan ergens anders liggen dan je gewend bent. Ik help kinderen, adolescenten en ouders om dichter bij hun gevoel te komen, helderder te worden.

Een hardnekkig probleem in het gedrag heeft vaak meerdere oorzaken. We zoeken naar de oorsprong en vinden dan de oplossingen die bij jouw gezin passen. Meestal geeft traject verlichting van het probleem en kunnen jullie als gezin met vertrouwen weer verder.

Ik werk met opstellingen om (meergenerationele) belemmerende dynamieken en trauma's op te lossen.

Aanbod

  • Individueel traject: Wat kan ik doen zodat het opvallende gedrag van mijn kind en adolescent verbetert;
  • Gezinstraject: Individuele en gezamenlijke gesprekken met gezinsleden;
  • Gezinsopstelling, meer;
  • Gezinspiratie: ochtendprogramma met oefeningen om een vraag over jou en je gezin te onderzoeken;
  • Young Adult Perspective, programma voor jongeren;

Blog

Ik wil nooit meer boos worden

Ik heb besloten dat ik nooit meer boos wil worden. Ik was het wel eens. Het kwam plotseling in me op. Het meeste pijn deed het voor mijzelf als ik boos was op mijn kind. Ik wilde het eigenlijk niet. Het levert niets op. Alleen maar stress en afstand. Wist niet hoe ik er aan…

Ouder-kind relatie belangrijkste bouwsteen in IJslandse model om alcoholgebruik jongeren te verminderen

Ouder-kind relatie belangrijkste bouwsteen bij IJslandse werkwijze alcoholgebruik jongeren te verminderen Twintig jaar geleden heeft IJsland een werkwijze geïntroduceerd die het hoogste gebruik van alcohol onder de jeugd heeft verlaagd tot het laagste gebruik onder jeugdigen in Europa. Wat kunnen ouders in Nederland hier van leren? Jeugdwerkers, ouders, scholen, sportverenigingen, georganiseerde vrije tijd-organisaties en de…

'Negativiteit moet je zien uit te bannen, ik probeer het elke dag' citaat van de nieuwe recordhouder marathon

Eliud Kipchoge is sinds twee weken recordhouder op de marathon. Het vorige record is uit 1967. Eliud verbeterde het met 78 seconden. Wat kan ik van een marathonloper leren? Eliud:‘Mijn geest heeft een maand hersteltijd nodig van een marathon.’ Mijn hersteltijd is langer. Een kind krijgen roept een diepe verbintenis in je op. Een verbintenis…

ikea-geenzin-welzin

Gebruiksaanwijzing voor kind weer in balans na de scheiding

Hoe kun je gescheiden ouders van een afwijzende houding in een verbindende houding krijgen? Was er maar een IKEA gebruiksaanwijzing over wat je als gescheiden ouder kunt doen om je kind na de scheiding weer in balans te krijgen. Konden we maar via de klus-mannetjes van IKEA snel het ‘gezinsklusje’ oplossen. Gescheiden ouders willen dat…

Kan het wat meer zijn dan alleen een gesprek, want loyaliteit is zo complex!

Blog over nieuwsbericht: Geen scheiding zonder gesprek met het kind ( 28-3-2018) Deze week werd bekend dat de rechtspraak in Zwolle een pilot start om een gesprek te hebben met de kinderen over de afspraken in het ouderschapsplan. Anders wordt de scheiding niet toegekend. Er is daartoe het Bruggesprek in het leven geroepen: een gesprek…

Een kind kan van binnen verward raken als de ouders elkaar afwijzen

Vandaag is het ‘De van dag van de scheiding’. In kranten lees ik soms allerlei oordelen over scheiding. Dat stoort me. Omdat het te kort doet aan wat vaak bij een scheiding onbewust meespeelt: onverwerkte pijn die misschien al meerdere generaties geleden ontstaan is. Ik probeer met ouders te kijken naar de oorspong van de…

[KIND EN IK]

Bezoekadres:
Utrecht, Hooghiemstraplein 78
Ambulant bezoek mogelijk.

E info@kindenik.nl
KvK 30199322
RBCZ 214149R
Beroepsvereniging NVPA lidnr:101686
AGB zorgverlener 94-011511
AGB praktijkcode Kind en ik 94-059231
SCAG 15958
SKJ 100019424