Opnieuw Verbinden als gescheiden ouders

Het boek geeft antwoord op de vraag: Hoe geef je je kind, belast door de scheiding, weer het gevoel dat het gewoon kind mag zijn?

Het is verkrijgbaar in de boekhandel, bij BOL of te bestellen via deze link.

Download gratis inleiding en inhoudsopgave

Binnenkort verkrijgbaar als ebook

Reacties van lezers:

'Voor mij is de 'dag van de scheiding' na het lezen van jouw boek 'de dag van het nieuwe verbinden'.

'Ik ervaar het boek en de inhoud als zéér toegankelijk, makkelijk te lezen en daardoor goed te volgen en de toegevoegde persoonlijke voorbeelden van jezelf en anderen zijn fijn om te weten dat je als ouder niet in een isolement zit binnen een echtscheidings-situatie, al voelt dat soms/vaak wel zo.'

'Wat ik persoonlijk fijn vind aan de 'opnieuw verbinden' insteek is dat het boek bevestiging geeft dat het fijn is voor kinderen om als gezin nog dingen te ondernemen, hoe onbegrijpelijk soms ook voor derden. Wanneer ik derden vertel over conflicten tussen mij en mijn ex-partner, en daarna ook vertel dat we met onze zoon samen een middag op pad zijn geweest, krijg ik vaak een reactie van onbegrip en verwarring.'

Onrust in het Kinderhart

Gedragsproblemen bij kinderen kunnen verschillende oorzaken hebben. Zonder dat je het door hebt als ouder, kan gedrag beïnvloed worden door onverwerkte gevoelens in het familiesysteem. Als je je als ouder verbindt aan je verleden, zijn er meer mogelijkheden om gedragsproblemen als driftbuien, angst, een negatief zelf beeld of onrust op te lossen of te verzachten.

Reacties van lezers:

'Toen ik begon met lezen, kon ik niet meer ophouden. Ik herken alles: de kwetsbaarheid van het ouderschap, alle systemische principes die je beschrijft, en bovenal mijn eigen gevoel van tekortschieten. Het grote verdriet van het beter weten en toch niet anders kunnen doen. Ook de vanzelfsprekendheid waarmee je je eigen kwetsbaarheid laat zien, dienend inzet, raakte me. En dat je er dan ook nog in slaagt om tot universele tips te komen.'

'Ik ben je dankbaar dat je dit boek hebt geschreven. Bij mij vielen heel veel kwartjes en dat geeft mij rust.'

'Ik ben nooit bezig geweest met zelf-onderzoek, dus ik weet er niet zoveel van. Je boek beschrijft iets ingewikkelds op z'n manier dat het te snappen is. Ik heb er veel van geleerd.'