Consult en vergoeding

Kennismaking
We onderzoeken je vraag in het kennismakingsgesprek en kijken welke stappen er nodig lijken om je vraag op te lossen. We stellen een hulpverleningsovereenkomst op met de hulpvraag en de behandelstappen. Ik kan werken met het kind, de adolescent en de ouders/opvoeders.

Duur van een consult

-individueel consult 30-75 minuten.
-consult met twee personen 60-90 minuten.
-een consult met een gezin 60-120 minuten.

De kosten van een consult zijn €99,- per uur.

Vergoeding zorgverzekering

Je krijgt als particulier 25-85 euro vergoeding van je zorgverzekeraar per consult indien je een aanvullend pakket hebt die op deze lijst voorkomt. Ik ben lid van de beroepsvereniging NVPA. Mijn lidmaatschapsnummer bij de NVPA is 101686. Ik ben lid van RBCZ met lidnummer 214149R.

Vanaf 2023 hebben een aantal zorgverzekeraars de vergoeding van psychosociale therapie voor kinderen tot 18 jaar uit het aanvullende pakket gehaald. Zij wijzen cliënten door naar de gemeente aangezien de gemeente verantwoordelijk is voor jeugdzorg. Voor zover nu bekend is gaat het in ieder geval om Zilveren Kruis (en onder ZK vallen: ZieZo, FBTO, De Friesland, Interpolis en Pro Life). Het lijkt erop dat ook VGZ (en onder VGZ vallen: United Consumers, Univé Zorg, Zekur, UMC Zorgverzekering, IZA, IZZ en Zorgzaam) niet meer vergoedt. Het  advies is dat je zelf bij je zorgverzekeraar informeert over de mogelijkheden voor vergoeding voor kinderen tot 18 jaar.

Jeugdwet of PGB via de Gemeente

Een traject kan gefinancierd worden volgens de Jeugdwet of PGB via de Gemeente.

[Kind en ik] heeft een contract met de gemeenten Utrecht/Spoor 030, Nieuwegein, Houten, Vianen, IJsselstein, Leerdam, Zederik, Vijfheerenland, Lopik en Utrecht West. Via een aanmelding bij het lokale sociale team/wijkteam, CJG, is het mogelijk om een traject voor je kind, voor ouderschap na scheiding en gezinsbemiddeling te financieren.

Annulering afspraak

Bij verhindering van de afspraak dient de afzegging 36 uur voor de tijd van de afspraak plaats te vinden per telefoon of mail. In geval dat er korter dan 36 uur van tevoren wordt afgezegd wordt 25 euro in rekening gebracht.

[Kind en ik] Opleidingen

Bezoekadres:
Utrecht, Hooghiemstraplein 78
KvK 30199322
NL001856122B24

Lid van
RBCZ
NVPA
AGB
SCAG
SKJ
CRBKO