Gebruiksaanwijzing voor kind weer in balans na de scheiding

Hoe kun je gescheiden ouders van een afwijzende houding in een verbindende houding krijgen?

Was er maar een IKEA gebruiksaanwijzing over wat je als gescheiden ouder kunt doen om je kind na de scheiding weer in balans te krijgen. Konden we maar via de klus-mannetjes van IKEA snel het ‘gezinsklusje’ oplossen.
Gescheiden ouders willen dat hun kind niet belast wordt met hun scheiding. Dat is niet een klusje die je even doet zoals een Billy-kast in elkaar zetten. Het vraagt om bereidheid en compassie om meer oplossingsrichtingen te vinden en tot meer verbondenheid met elkaar in een gebroken gezin te komen.

[Kind en ik} heeft een soort instructieboekje. De schroeven en bouten zijn kennis over  systeemdynamieken, hechtingspatronen en overlevingsmechanismen die voelbaar worden in een afwijzende houding van een ouder. Alleen wanneer er respect en ruimte is voor kwetsbaarheid kan dit verzacht worden.

Een moeder: ‘Na de geboorte van onze zoon was ik zo op ons kind gericht, dat ik heb nagelaten zijn vader ruimte te geven om vader te zijn. Bovendien wat ik gestressd en onaardig en vergeten om partner te zijn. Ik leerde dat mijn moeder het ongeveer ook zo had gedaan en ik loyaal was aan haar. Dit was mijn aandeel in onze scheiding. Ik weet nu wat ik kan doen en laten om vader en zoon hun eigen relatie te laten hebben. Ik hoop dat ik dit anders ga doen in een nieuwe relatie.’

Je kunt een individueel traject aanvragen, in januari komt er een training voor ouders en in 2019 wordt hierover een boek gepubliceerd.

Indien je vragen hebt kun je me mailen of bellen.