Vormen van gezinsbemiddeling

Opnieuw vertrouwen door gezinsbemiddeling

Gezinsbemiddeling is bemiddeling tussen gescheiden ouders waarbij de kindbehoeften na de scheiding centraal staan.

Aan het begin van het traject bepalen we samen de doelen op basis van de problematiek: bestaande afspraken, in de samenwerking en waar het kind behoefte aan heeft.

Contactherstel

De grootste veranderwens is contactherstel tussen ouder en kind. Een of twee ouders hebben een periode geen contact gehad met het kind. Situaties in het verleden hebben geleid tot gezinsdynamieken die geen verbinding gaven.

De opbouw naar contactherstel is geen makkelijke weg, anders was die wel genomen. Er is niet één oorzaak voor de afstand, maar er zijn vele kleinere situaties die bijgedragen hebben aan de huidige situatie.

Opnieuw Verbinden in parallel ouderschap

Opnieuw Verbinden in parallel ouderschap is een overlegvorm voor de ouders in een complexe scheiding in combinatie met wat het kind van beide ouders nodig heeft. 

Parallel ouderschap is een vorm van ouderschap waarbij er zo min mogelijk contact is, omdat dat veel spanningen oproept bij de ouders en dus ook bij kinderen. De afstemming over de oudertaken vindt dan plaats via digitale berichten (app of mail). Echter dit vergroot meestal het conflict tussen de ouders, dan deze gelijk blijven of verminderen. Dan opnieuw verbinden in parallel ouderschap een oplossing. 

[Kind en ik] Opleidingen

Bezoekadres:
Utrecht, Hooghiemstraplein 78
KvK 30199322
NL001856122B24

Lid van
RBCZ
NVPA
AGB
SCAG
SKJ
Kindbehartiger
CRBKO