Vormen van opnieuw verbinden als gescheiden ouders

Ouderbemiddeling om opnieuw te vertrouwen

Ouderbemiddeling om opnieuw te vertrouwen en te verbinden nadat de ouders uit elkaar zijn gegaan. Hierin staat de  kindbehoeften binnen de veranderde gezinsdynamiek na de scheiding centraal.

Deze ouderbemiddeling wordt ingericht op basis van de situatie van de ouders en de behoeften van het kind. Het is een vorm van maatwerk waarbij we samen de doelen bepalen om opnieuw elkaar te gaan vertrouwen in de ouderschapsrelatie door afspraken uit te proberen om ze op de lange termijn na te kunnen komen. Onderdelen van het traject kunnen zijn:

  • Het opstellen van een Ouderschapsplan;
  • Onderzoek van behoeften van de kinderen;
  • Gezamenlijke consulten;
  • Individuele consulten ter verwerking van de scheiding;
  • Therapie voor volwassenen, kinderen en adolescenten;
  • Tijdelijke begeleide omgang;
  • Verslag maken ten behoeve van de rechtsgang.

Contactherstel

De grootste veranderwens is contactherstel tussen ouder en kind. Een of twee ouders hebben een periode geen contact gehad met het kind. Situaties in het verleden hebben geleid tot gezinsdynamieken die geen verbinding gaven.

De opbouw naar contactherstel is geen makkelijke weg, anders was die wel genomen. Er is niet één oorzaak voor de afstand, maar er zijn vele kleinere situaties die bijgedragen hebben aan de huidige situatie.

Opnieuw Verbinden in parallel ouderschap

Opnieuw Verbinden in parallel ouderschap is een overlegvorm voor de ouders in een complexe scheiding in combinatie met wat het kind van beide ouders nodig heeft. 

Parallel ouderschap is een vorm van ouderschap waarbij er zo min mogelijk contact is, omdat dat veel spanningen oproept bij de ouders en dus ook bij kinderen. De afstemming over de oudertaken vindt dan plaats via digitale berichten (app of mail). Echter dit vergroot meestal het conflict tussen de ouders. Dan opnieuw verbinden in parallel ouderschap een oplossing. 

[Kind en ik] Opleidingen

Bezoekadres:
Utrecht, Hooghiemstraplein 78
KvK 30199322
NL001856122B24

Lid van
RBCZ
NVPA
AGB
SCAG
SKJ
CRBKO