Themadag: Scheiden of blijven en wat kun je doen voor het kind?
Wat je van uit systemisch perspectief kunt doen voor ouders of voor het kind als er een breuk in het gezin naderbij is, of na de scheiding.

Wil ik scheiden of wil ik blijven

Een systemische manier van onderzoek naar elementen die een rol spelen, op een diepere laag, in het relatie vraagstuk.
De oorsprong van deze verborgen dynamieken ligt vaak in de onbewuste en niet erkende loyaliteiten t.a.v. vorige partners, ouders of voorouders. Deze verstoringen kunnen er voor zorgen dat de partner(s) niet beschikbaar is (zijn) voor een vrij partnerschap. Kinderen weten hiervan en spiegelen dit in hun gedrag.

Wat kunnen gescheiden ouders voor hun kind doen?

Wat kunnen de ouders doen zodat het kind na de scheiding weer in balans komt? Wat kunnen ze doen in de relatie tussen de gescheiden ouders en in de relatie met hun kind?

 

Deze vraagstukken worden  onderzocht vanuit het gedachtegoed van Systemisch werk. We geven theorie, oefeningen, twee vormen van opstellingen en handvatten mee voor de begeleider.

Aangezien we graag twee demo’s willen geven ( een individuele opstelling via vloertegels en een opstelling met representanten) vragen we deelnemers om vooraf kenbaar te maken of zij een vraag hebben op het gebied van bovenstaande thema’s van de dag.

De dag wordt geleidt door Marianne Langemeijer en Kita Bronda.

Voor wie? Therapeuten en begeleiders die werken met (individuele) opstellingen. Deze dag is een verdieping op het thema scheiding.

Wanneer en waar? Maandag 5 februari. 10-17 uur, te Hoevelaken, VHT gebouw, Hogebrinkerweg 32 te Hoevelaken.
De kosten zijn 110,- incl lunch en vrij van BTW
We hebben plek voor maximaal 22 personen.

Link naar aanmelden 5 feb en betalen