Herken je dit?

Je hebt een zorg over het gedrag van je kind.

 • Je kind heeft af en toe woede-aanvallen. Dit gedrag verandert niet door een gesprek met je kind;
 • Je kind heeft concentratie- en of motivatieproblemen op school;
 • Je kind is erg onrustig, heeft weinig momenten dat het rustig speelt of zich concentreert, het kan moeilijk stil zitten en het vraagt steeds weer de aandacht;
 • Je kind is veel bang of heeft faalangst. Aandacht en rustgevende gesprekjes werken niet;
 • Je kind is teruggetrokken op een manier die je niet kent van je kind;
 • Je kind liegt regelmatig;
 • Je kind vertoont soms dwangmatig of controlegedrag.

Wanneer je al veel geprobeerd hebt en het gedrag komt terug, dan kan de oorsprong ergens liggen waar je niet gewend bent om te kijken. We vergroten het ‘zoekgebied’. We kijken waar onverwerkte gevoelens en belemmerende patronen onbewust van invloed kunnen zijn op het gedrag van je kind en jongere.

Een hardnekkig probleem in het gedrag heeft vaak meerdere oorzaken.

Soms is een oorzaak als meerdere generaties geleden ontstaan en werkt nog door. Samen onderzoeken we waar je kind of jij zelf onbewust door beïnvloed worden. Als dat zichtbaar wordt, wordt ook de oplossing ervan zichtbaar.

Begeleiding

[Kind en ik] biedt begeleiding aan ouder, kind en jongere. Je krijgt handvatten die helpen voor jezelf en voor je kinderen. Samen zoeken we naar oplossingen die het beste passen bij jou en je gezin.

Hoe gaan we te werk?

We kijken samen naar wat er speelt, en welke thema’s relevant zijn. We kijken samen welke begeleiding is nodig voor jouw gewenste oplossing. Ik werk met zowel het kind als de ouders. Naast de begeleiding, krijg je ook opdrachten mee om thuis te doen.

Ik werk vanuit het gedachtegoed van Systemisch werk, NLP en neurobiologie.We werken met één op één opstellingen of een familieopstelling met representanten. Als het een hardnekkig probleem is bekijken we het vanuit een grotere kaart: we kijken ook naar onverwerkte gevoelens van meerdere generaties. Ik werk met de ouders en het kind. Soms als ik met de ouder heb gewerkt, is het niet meer nodig om met het kind te werken. We stellen samen leerdoelen op voor de betrokken leden van het gezin. We werken met de leden die bereid zijn iets te doen voor constructieve veranderingen.

Leerproces

Je wilt iets om beweging brengen dat al lang vast zit. Soms heeft dat drie sessies nodig en soms is dat meer. Ik werk vaak met niet meer dan  tien sessie verspreid over een jaar.

Ik werk met verschillende werkvormen:

 • een ontmoeting met de ouders en eventueel het kind,
 • telefonische ondersteuning of Skype/Facetime;
 • een één-op-één opstelling,
 • een familieopstelling in een groep.

Indien je een aanvullende verzekering hebt kun je een bijdrage krijgen van en zorgverzekeraar of de fiscus. De betaling kan gespreid plaatsvinden. Samen zoeken we naar de mogelijkheden die bij jou passen.

Link naar tarief en vergoeding